Panelne ograde su idealno rešenje kada treba da se ogradi i zaštiti veće područje. Mogu se naći u svim boljim trgovinama sa baštenskom opremom. Ogradu čine stubovi i ispune koje mogu biti letve, mreže i paneli. Ona može sasvim odgovarajuće da služi kao zaštita kuće, njive ili voćnjaka. Isto tako, panelna ograda je odlična prepreka radoznalim pogledima, ali i uljezima svake vrste i zbog toga je među najtraženijim.

1. Kakve sve panelne ograde postoje?

Panelne ograde se prave od različitih materijala. Među njima najčešće srećemo one od drveta te metalne, pocinkovane ili plastificirane mreže. Boja i oblika ima široki spektar. Možda ćete najčešće zapaziti panele sive, antracit ili zelene boje. Visine panelnih ograda su standardne – od 60 cm pa sve do 250 cm.

Savet stručnjaka iz firme ŽICADIL DOO

1. Koje su karakteristike koje čine vaše ograde jedinstvenim ili posebnim?

Mi u kompaniji ŽICADIL DOO posvećeni smo proizvodnjih dugotrajnih i kvalitetnih proizvoda za naše kupce. U našem asortimanu nalaze se proizvodi od visokokvalitetnih materijala, izrađeni izuzetno precizno kako bi bila obezbeđena trajnost. 

2. Koji materijali se koriste u proizvodnji vaših ograda?

U izradi naših ograda koristimo: 

1. pocinkovanu žicu – poznata po anti-korozivnih osobinama;
2. plastiku – doprinosi dodatnoj zaštiti i estetskog izgledu; 
3. boje – obezbeđuju dugotrajan sjaj u otpornost na izbledelost;
4. aluminijumske ograde

3. Koje su različite namene za vaše žičane i panelne ograde? Da li imate posebne proizvode ili rešenja za određene industrije? 

Naše ograde idealne su za:

-dvorišta;
-placeve;
-njive;
-inustrijske objekate;
-škole;
-vrtiće;
-autoputevei ostale objekate.

G-đa Milanka Dubljević, ŽICADIL DOO

1.1. Paneli za ogradu

Panelne ograde su sastavljene od punih ploča ili onih perforiranih i rešetkastih. Međutim, ako želite unikatnu ogradu, nikako nemojte uzeti panele jer ih svi već imaju.

2. Postavljanje panelnih ograda

Postavljanje panelne ograde zaista je jednostavno i ide vrlo brzo. Takvu ogradu možete montirati i sami, a možete angažovati i majstora. Panelne ograde se fiksiraju za nosače, odnosno, stubove.

2.1. Stubovi za panelnu ogradu

Da bi se ograda postavila, neophodno je da paneli budu učvršćeni na nosače sa svake strane. Stubovi, pak, da bi služili kao odgovarajući nosači, moraju biti ukopani u tlo, pošto će jedino tako biti stabilni. Nosači se bez teškoća fiksiraju za zemlju i to najčešće u betonski zid ili škarpe.

Metalne ograde su jednostavne konstrukcije, ali vrlo trajne

3. Prednosti i slabosti panelnih ograda

Najveća prednost panelnih ograda zasigurno su brza montaža i povoljna cena. Ako se odlučite za pocinkovane ili plastificirane metalne panele i održavanje će im biti jednostavno. Ograda od takvog materijala potrajaće godinama. Takođe, može se postaviti na svakom terenu. U slučaju da se neki panel ošteti možete ga zameniti, a da ne morate menjati celu ogradu.

4. Drvene panelne ograde

Drvena panelna ograda je odlična zaštita od radoznalaca, izdržljiva je i izgleda sasvim prirodno. Drvene panelne ograde prave se od ploča i stubova; ploče mogu biti pune, perforirane, mrežaste, rešetkaste ili kao tarabe. Primerene su za ograđivanje dvorišta, bašti, prilaza, ali i travnjaka, parkova, školskih ili dvorišta vrtića te drugih javnih površina.

Drvene ograde deluju najprirodnije i najlakše se stapaju sa okolinom

5. Cena panelnih ograda

Koliko koštaju panelne ograde? Cene dužnog metra mogu se znatno razlikovati. One zavise od visine koju želite, materijala i oblika. Montaža svakog pojedinačnog panela iznosi od 13 EUR/m pa naviše. Cena panelne ograde visine 1,23 m sa postavljanjem kreće se oko 24 EUR/m, dok za panelnu ogradu visine 2 m treba da izdvojite skoro 30 EUR/m.

Ograde od PVC panela mogu delovati jednako atraktivno

NISTE NAŠLI ODGOVARAJUĆI PROIZVOD ILI IMATE SPECIFIČAN ZAHTEV?

Najbolji majstori na dohvat ruke

Imamo ogromno iskustvo u rešavanju svih situacija!